27. maart 2020
Aanbevelingen, beperkingen, waarschuwingen – elke dag horen en lezen we over het coronavirus. Maar wat betekent de huidige situatie voor grenspendelaars in de Eems Dollard Regio? Lees er hier alles over.

25. maart 2020
GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) heeft de afgelopen weken veel vragen van grensarbeiders en ondernemers in de regio ontvangen over de impact van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen op hun situatie. Ook tijdens deze crisis staat GIP EDR uiteraard voor u klaar. Heeft u een vraag? Stel die dan via het klantcontactformulier (klik hier). Onze adviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

11. maart 2020
Interactieve workshop “Haal het meeste uit het Grensdataportal” verplaatst: Helaas hebben we moeten besluiten om de workshop naar een andere datum te verplaatsen. Verschillende deelnemers gaven aan dat ze niet mogen, willen of kunnen deelnemen in verband met het Corona-virus. Aangezien de workshop erop gericht is zoveel mogelijk mensen deel te laten nemen, wordt de workshop verplaatst, zodat we later in het jaar deze mogelijkheid alsnog in onze regio kunnen aanbieden. Zodra een nieuwe datum...

21. februari 2020
Emden – De Hochschule Emden/Leer nodigt aankomende studenten uit voor een informatiedag op woensdag 25 maart. Scholieren, werkenden die een studie willen gaan volgen en studenten die twijfelen aan de gekozen studierichting zijn van harte welkom op deze dag. Ouders mogen uiteraard meekomen. Van 9.30 tot 16.00 uur worden op de campus in Emden presentaties gegeven over de huidige studieprogramma’s, studiefinanciering, semesters in het buitenland en carrièremogelijkheden. Het is ook mogelijk...

14. februari 2020
Feiten en cijfers over de situatie in de grensregio zijn onmisbaar voor succesvol internationaal beleid. Vanaf nu kunt u daarvoor gebruikmaken van een nieuw internetportaal met data uit de hele grensregio! Tijdens de ‘workshop Grensdataportaal’ leert u dit portaal te gebruiken. U ervaart welke statistische gegevens u op het portaal kunt vinden, hoe u deze data uit het systeem haalt en hoe u de data kunt inzetten. U kunt zich hieronder aanmelden voor de gratis workshop.

06. februari 2020
Op 8 en 9 februari vindt in Houten de 24e editie van de EmigratieBeurs plaats. Deze is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 200 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met presentaties.

17. januari 2020
Bijna 200 studenten Economische Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen presenteerden onlangs de resultaten van hun onderzoek naar vestigingsomstandigheden in de Nederlands-Duitse grensregio. Het grensoverschrijdende onderzoek vond plaats in het kader van het project ‘Grenzenlo(o)s Talent!’, een bouwsteen van het project ‘Arbeidsmarkt Noord’.


10. december 2019
Onlangs waren IT-studenten van het Noorderpoort uit Winschoten op bezoek bij een aantal bedrijven uit het Software-Netzwerk Leer. Met de ‘Job-Bus’ werden verschillende bedrijven in Leer en omgeving bezocht. De studenten waren te gast bij HR4You in Timmel en bij Orgadata en S&F Datentechnik in Leer. De studenten deden een indruk op van de verschillende bedrijven en ze werden voorgelicht over de mogelijkheden om een stage in Duitsland te volgen. Zowel HR4You als Orgadata en S&F...

09. december 2019
Feiten en cijfers over de situatie in de grensregio zijn onmisbaar om succesvol grensoverschrijdend beleid te kunnen voeren. Vanaf nu kan daarvoor gebruik worden gemaakt van een nieuw internetportaal dat gevuld wordt met data uit de hele grensregio!

Meer weergeven