21. februari 2020
Emden – De Hochschule Emden/Leer nodigt aankomende studenten uit voor een informatiedag op woensdag 25 maart. Scholieren, werkenden die een studie willen gaan volgen en studenten die twijfelen aan de gekozen studierichting zijn van harte welkom op deze dag. Ouders mogen uiteraard meekomen. Van 9.30 tot 16.00 uur worden op de campus in Emden presentaties gegeven over de huidige studieprogramma’s, studiefinanciering, semesters in het buitenland en carrièremogelijkheden. Het is ook mogelijk...
14. februari 2020
Feiten en cijfers over de situatie in de grensregio zijn onmisbaar voor succesvol internationaal beleid. Vanaf nu kunt u daarvoor gebruikmaken van een nieuw internetportaal met data uit de hele grensregio! Tijdens de ‘workshop Grensdataportaal’ leert u dit portaal te gebruiken. U ervaart welke statistische gegevens u op het portaal kunt vinden, hoe u deze data uit het systeem haalt en hoe u de data kunt inzetten. U kunt zich hieronder aanmelden voor de gratis workshop.
06. februari 2020
Op 8 en 9 februari vindt in Houten de 24e editie van de EmigratieBeurs plaats. Deze is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 200 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met presentaties.
17. januari 2020
Bijna 200 studenten Economische Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen presenteerden onlangs de resultaten van hun onderzoek naar vestigingsomstandigheden in de Nederlands-Duitse grensregio. Het grensoverschrijdende onderzoek vond plaats in het kader van het project ‘Grenzenlo(o)s Talent!’, een bouwsteen van het project ‘Arbeidsmarkt Noord’.
20. december 2019
10. december 2019
Onlangs waren IT-studenten van het Noorderpoort uit Winschoten op bezoek bij een aantal bedrijven uit het Software-Netzwerk Leer. Met de ‘Job-Bus’ werden verschillende bedrijven in Leer en omgeving bezocht. De studenten waren te gast bij HR4You in Timmel en bij Orgadata en S&F Datentechnik in Leer. De studenten deden een indruk op van de verschillende bedrijven en ze werden voorgelicht over de mogelijkheden om een stage in Duitsland te volgen. Zowel HR4You als Orgadata en S&F...
09. december 2019
Feiten en cijfers over de situatie in de grensregio zijn onmisbaar om succesvol grensoverschrijdend beleid te kunnen voeren. Vanaf nu kan daarvoor gebruik worden gemaakt van een nieuw internetportaal dat gevuld wordt met data uit de hele grensregio!
29. november 2019
NIJMEGEN – Tijdens een bijzondere bijeenkomst in Nijmegen hebben verschillende regionale partijen en de Nederlandse regering onlangs het ‘Convenant financiering GrensInfoPunt EDR (GIP EDR)’ ondertekend. ‘We zijn blij en dankbaar dat met deze financiering het GIP EDR ook in de toekomst ‘grenspendelaars’ kan blijven adviseren over allerlei zaken die met wonen, werken, ondernemen, studeren of stage lopen in het buurland te maken hebben’, aldus Michiel Malewicz van het...
25. november 2019
TER APEL – De netwerkbijeenkomst van het project ‘Vroege Buurtaal!’ vond onlangs op een bijzondere locatie plaats. De deelnemers waren te gast bij Klooster Ter Apel. Dit klooster uit de 15e eeuw is niet alleen een prachtig gebouw, maar ook een interessante leeromgeving voor scholieren.
20. november 2019
GRONINGEN - Op dinsdag 5 en woensdag 6 november vonden de Promotiedagen plaats in Groningen. Aan dit evenement doen meer dan 600 bedrijven mee, zowel uit Duitsland als Nederland. Voor het project Grenzenlo(o)s Talent, bouwsteen van het INTERREG-project Arbeidsmarkt Noord, kwamen twaalf studenten van de Hochschule Emden/Leer en drie studenten van de Hanzehogeschool Groningen naar de Promotiedagen.

Meer weergeven