PraktiTrans

Scholieren, werkgevers en studenten informeren en laten kennismaken in de praktijk met de opleidingsmogelijkheden in het buurland. Dat doet PraktiTrans. Zij verzorgen bijvoorbeeld stages waardoor er praktijkervaring in het buurland wordt opgedaan. Dat is essentieel om de mogelijkheden aan weerszijden van de grens te ontdekken.


"Praktijkervaring opdoen in het buurland"

In "Ohne Grenzen - Zonder Grenzen", een tv-programma over de verschillen én overeenkomsten tussen Nederlanders en Duitsers, laat Caroline Willen (vanaf 20:24) van het Rijnland Instituut zien hoe deze studenten precies geholpen worden en hoe de partners van PraktiTrans zich gemeenschappelijk inzetten.

Looptijd

PraktiTrans is op 1 juli 2016 gestart en heeft in eerste instantie een looptijd tot eind 2018. Daarna zullen de resultaten worden geëvalueerd en wordt het project, bij succes, eventueel verlengd.

Samenwerkingsverband

Het project PraktiTrans wordt mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking en inzet van meerdere projectpartners die ook in andere projecten met elkaar resultaat boeken. Los van Arbeidsmarkt Noord en de Wachstumsregion Ems-Achse e.V. zijn dit:

Reikwijdte project PraktiTrans
Reikwijdte project PraktiTrans
  • Alfa College
  • Landkreis Emsland
  • Landkreis Leer
  • Noorderpoort College
  • Rijnland Instituut
  • Stenden Hogeschool
  • UWV Emmen

 

 

 

 

 

Klik op de kaart om deze te vergroten.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over "PraktiTrans" of betrokken worden bij het project? Neem dan contact op met Michiel Malewicz van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord of met de lead partner Wachstumsregion Ems-Achse e.V.

 

Het project PraktiTrans is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Actueel over PraktiTrans

In het nieuws: Jobbus bouwsteen PraktiTrans

jobbus-praktitrans
Foto: Wachstumsregion Ems-Achse e.V.

De Jobbus van onze bouwsteen PraktiTrans laat studenten in de grensregio kennismaken met interessante werkgevers en bijbehorende stageplaatsen over de grens in Duitsland. Recentelijk verscheen daarover een kort artikel van EL News (Emsland Zeitung). Deze kunt u hier lezen

Grensoverschrijdend op pad met de Job-Bus

grensoverschrijdend-op-pad-met-de-job-bus
Foto: Wachstumsregion Ems-Achse

Nordhorn - Scholieren transport en logistiek van het Alfa-college in Hoogeveen kregen deze week een bijzonder kijkje in de keuken van een Duits transportbedrijf: Bentheimer Eisenbahn AG in Nordhorn. Baanmogelijkheden in het buurland voor de scholieren na hun studie werden daarbij uitvoerig besproken. 

 

 

 

 


Eén van de letterlijke hoogtepunten was tijdens de rondleiding door het magazijn. De moedigste studenten konden ruim zeven meter hoogte opgetild worden met een vorkheftruck om zo een goede indruk te krijgen van de grootte van het bedrijf. De studenten kregen voorafgaand aan hun bezoek een workshop van PraktiTrans waarbij praktische informatie werd gegeven over het zakenleven in Duitsland.  

 

* Het project PraktiTrans is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.