EDR-Jobroboter: Zoeken naar vacatures in de grensregio

Werkzoekenden kunnen vanaf nu nog gemakkelijker een baan in de Nederlands-Duitse grensregio vinden. De herziene EDR-Jobroboter (www.edr-jobroboter.eu) spoort banen op aan de Nederlandse en aan de Duitse kant van de grens. Op verzoek zoekt hij niet alleen in het Noorden, maar ook in het hele grensgebied. Dit wordt mogelijk door samenwerking van het Grensinfopunt (GIP) van de Eems Dollard Regio (EDR) met de andere Euregio’s langs de Nederlands-Duitse grens.

De EDR-Jobroboter zoekt naar vacatures op sites van bedrijven die in de grensstreek gevestigd zijn. Werkzoekenden kunnen daarmee grensoverschrijdend de kans op een nieuwe baan vergroten. Momenteel heeft de Jobroboter meer dan 100.000 vacatures in zowel Nederland als Duitsland in de aanbieding.

De webseite www.edr-jobroboter.eu is tweetalig en beschikt over een vertaalfunctie. Daarmee kunnen gebruikers met zoekopdrachten in de eigen taal eenvoudig op zoek naar een baan in het buurland. De zoekmachine vertaalt het beroep automatisch in de andere taal. Bovendien kunnen de gebruikers van de Jobroboter aangeven in welke plaats en met welke straal gezocht moet worden naar werk. De zoekmachine biedt een aanvulling op de vacatures die via de websites van het UWV of de Agentur für Arbeit beschikbaar worden gesteld (www.werk.nl en www.jobboerse.arbeitsagentur.de).

 

Wie een baan in het buurland heeft gevonden, kan als grenspendelaar bij de Grensinfopunten advies krijgen op het gebied van sociale zekerheid, belastingen en het arbeidsrecht. Meer informatie over het Grensinfopunt van de EDR.

De adviseurs bij de Grensinfopunten bemiddelen niet naar werk. Dat wordt overgelaten aan het UWV, de Agentur für Arbeit, gemeentes/Jobcenters en uitzendbureaus.

De EDR-Jobroboter is een initiatief van de Grensinfopunten die de Euregio’s langs de Nederlands-Duitse grens (Eems Dollard Regio, EUREGIO, Euregio Rijn-Waal, Euregio Rijn-Maas-Noord en Euregio Maas-Rijn) hebben ingericht.

 

Voor het gebied van de Eems Dollard Regio (EDR) maakt de Jobroboter deel uit van het project “Arbeidsmarkt Noord”. Het project wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Niedersächische Staatskanzlei, het ministerie van Economische Zaken alsmede de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Lead partner van het project is de Eems Dollard Regio (EDR).