Tweede Grenspraktijken bij bouwbedrijf Gunter Terfehr

Met onze tweede drukbezochte Grenspraktijken waren we met een groep van Duitse en Nederlandse deelnemers uit het werkveld arbeidsbemiddeling, werkgeversbemiddeling, UWV, Jobcenters en Gemeenten te gast bij bouwbedrijf Günter Terfehr. Een Duits familiebedrijf vlakbij de Nederlandse grens in Rhede, Duitsland. Günter en Agnes Terfehr hebben de stap naar zelfstandig ondernemen in de jaren '80 gezet en er werken inmiddels ruim 100 medewerkers in verschillende bedrijven en locaties. Met Gerrit Terfehr staat de tweede generatie aan het roer van dit grensoverschrijdende bouwbedrijf.

 

Tijdens de presentatie en de rondleiding krijgen we een goede indruk van het bedrijf en het enthousiasme waarmee ze in de grensregio actief zijn. De bedrijfslogan "welkom thuis" is niet alleen van toepassing op de klanten. Medewerkers kunnen gebruik maken van een groot aantal bedrijfsextra's zoals sportfaciliteiten, taalcursussen, opleidingen en er wordt veel gedaan om iedereen thuis te laten voelen. Ze hebben door de jaren heen veel grensoverschrijdende ervaring opgebouwd en er werken meerdere grensarbeiders. Het bedrijf is actief in Nederland en Duitsland en is op zoek naar Nederlandse vakkrachten om het bedrijf op meerdere locaties te komen versterken. 

 

Een mooi voorbeeld van een enthousiaste werkgever die in de grensstreek actief onderneemt en de grens als een kans ziet en ervaart. Wilt u meer weten over dit bedrijf en ervaringen in de grensstreek? Of wilt werken bij Gunter Terfehr? Neem contact met ons op.

 

De volgende Grenspraktijken staat gepland voor februari 2017.