Gratis intake voor Duitse diploma-erkenning

Als u in Duitsland gaat werken, is het belangrijk om te weten of uw diploma erkend is en of uw kwalificaties voldoende zijn. Wanneer is het vereist om uw Nederlandse diploma te laten erkennen? En wat kunt u doen om met behulp van aanvullende cursussen of opleiding de benodigde erkenning of kwalificaties te krijgen? Wanneer is dit noodzakelijk, wat kost het en zijn er mogelijkheden dit te versnellen? En welke instantie is bevoegd?

Voor dit soort vragen kunt u een afspraak maken bij het Zentrum für Arbeit van de Landkreis Leer. Neem contact op met Zentrum für Arbeit in Leer met mevrouw Varchmin. Tijdens de kosteloze intake krijgt u advies over uw vervolgstappen zodat u weet waar u aan toe bent en welke tijd en kosten hiermee gemoeid zijn. Aan een eventueel vervolgtraject zijn mogelijk kosten verbonden.

 

Aanvullende informatie over het IQ netzwerk leest u hier

 

Contactgegevens:

Anerkennungs- und Qualifizierungsberatungsstelle Förderprogramm IQ
Zentrum für Arbeit
Bavinkstraße 23
26789 Leer (Ostfriesland)

T: 0049-(0) 491 9994-2227

Mobil: 0049-(0) 160 8868748

Email: Ilse.Varchmin@lkleer.de

 

Mede mogelijk gemaakt met middelen uit Bundesministeriums für Arbeit und Soziales (BMAS) en het Europees Sociaalfonds (ESF), Niedersachsen.