Uitbreiding GIP EDR-Spreekdag in Emmen

 

Met ingang van 2 februari a.s. breidt GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) haar service uit met een extra Spreekdag in Emmen. Deze zal iedere eerste donderdagmiddag van de maand (tussen 13 en 17 uur; op afspraak!) plaatsvinden op het kantoor van UWV aan de Verlengde Spoorstraat. Dan zijn medewerkers van het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en GIP EDR aanwezig.

 

Met deze uitbreiding komt GIP EDR tegemoet aan de groeiende behoefte voor een fysiek GrensInformatiePunt in de regio Emmen. Grensarbeiders, werkgevers, studenten en gepensioneerden uit de regio Emmen kunnen een afspraak maken om hun persoonlijke situatie te bespreken.

 

“Bij GIP EDR kan iedereen terecht voor gratis informatie en persoonlijk advies over wonen, werken, studeren en ondernemen in het EDR-gebied. Naast de maandelijkse Spreekdagen in Emmen en Bad Nieuweschans is GIP EDR wekelijks bereikbaar via de EDR. Er kan ook een afspraak worden gemaakt voor een persoonlijk adviesgesprek bij ons in Bad Nieuweschans”, zegt GIP-adviseur Michiel Malewicz.

 

Naast de nieuwe GIP EDR-Spreekdag in Emmen kan iedereen in 2017 op de derde woensdag van de maand terecht bij GIP EDR in Bad Nieuweschans voor informatie op het gebied van belasting, ouderdomspensioen en sociale verzekering. Dan zijn medewerkers van de belastingdiensten uit Groningen en Leer, het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en de Deutsche Rentenversicherung (DRV) aanwezig op het kantoor van de EDR.

 

Voor beide Spreekdagen moeten belangstellenden bij de EDR telefonisch een afspraak maken via 0597-521818.