Nieuw spreekuur voor grenspendelaars in Papenburg

edr Bad Nieuweschans. In samenwerking met de Agentur für Arbeit Nordhorn organiseert GrensInfoPunt  EDR een nieuw maandelijks spreekuur in het Duitse Papenburg. Grenspendelaars en hun werkgevers kunnen vanaf 18 mei 2017 terecht bij GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR). Belangstellenden krijgen informatie op het gebied van sociale verzekering, ouderdomspensioen en belasting. Dan (tussen 9.30 en 12 uur; op afspraak!) zijn medewerkers van GIP EDR aanwezig op het kantoor van de Agentur für Arbeit aan Am Stadtpark 10.

 


Met dit Spreekuur komt GIP EDR tegemoet aan de groeiende behoefte voor een fysiek GrensInformatiePunt in de regio Papenburg. Grensarbeiders, werkgevers, studenten en gepensioneerden uit de regio Papenburg kunnen een afspraak maken om hun persoonlijke situatie te bespreken.

 

Door de samenwerking met de Agentur für Arbeit krijgen werkzoekenden en werkgevers aan weerszijde van de grens ondersteuning bij het vinden en bemiddelen van geschikte kandidaten voor diverse vacatures. Het spreekuur is naast de klanten van de Agentur für Arbeit toegankelijk voor iedereen uit de regio en is daarmee gericht op een brede doelgroep. Relaties, contacten en klanten vanuit de gemeente, Ems-Achse en andere partners zijn meer dan welkom om deel te nemen en klanten door te sturen naar het nieuwe spreekuur. “Het spreekuur in Papenburg is een logische aanvulling op onze dienstverlening”, aldus Vincent ten Voorde, EURES-adviseur van de Agentur für Arbeit Nordhorn. “Advisering door het GIP EDR wordt hiermee een integraal onderdeel van onze grensoverschrijdende bemiddeling.” 

 

“Bij GIP EDR kan iedereen terecht voor gratis informatie en persoonlijk advies over wonen, werken, studeren en ondernemen in het EDR-gebied. Naast de maandelijkse Spreekdagen in Papenburg, Emmen en Bad Nieuweschans is GIP EDR wekelijks bereikbaar via de EDR. De samenwerking met de Agentur fur Arbeit Nordhorn is een waardevolle aanvulling voor de regio”, zegt GIP-adviseur Michiel Malewicz.

 
Voor alle Spreekdagen moeten belangstellenden bij de EDR telefonisch een afspraak maken via 0597-521818.


GIP EDR organiseert de Spreekdagen in het kader van het INTERREG-project “Arbeidsmarkt Noord”. Binnen dit koepelproject slaan diverse partners in het Noorden de handen ineen, om één grensoverschrijdende onderwijs- en arbeidsmarkt te creëren.

 
De EDR is als lead partner verantwoordelijk voor de afwikkeling van het project. Het project wordt in het kader van het INTERREG V-programma “Deutschland-Nederland” ondersteund met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Cofinanciers zijn de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en de Duitse deelstaat Niedersachsen.