"Vroege Buurtaal!"-scholen presenteren buurland en Europa op een creatieve manier

Tijdens de Europaweek 2018 hebben verschillende scholen uit de Eems Dollard Regio nagedacht over hoe ze Europa en het buurland op een creatieve manier kunnen presenteren. Inmiddels hebben we tal van foto's over dit onderwerp ontvangen, die wij u hier graag presenteren.

 

Dit zijn foto's van de basisscholen in Bad Nieuweschans, Drieborg, Rütenbrock, Weener en Wybelsum.

Bovengenoemde scholen zijn niet alleen verbonden door de Europese gedachte ter gelegenheid van de Europese Week.

 

Deze basisscholen nemen namelijk ook deel aan het project "Vroege Buurtaal!". In dit project worden de deelnemende scholen ondersteund in het aanbieden van de taal van hun buren (d.w.z. Duits of Nederlands) vanaf de basisschool - het leren vindt op een speelse manier plaats. 

"Vroege Buurtaal!" maakt deel uit van het koepelproject "Arbeidsmarkt Noord”. De Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans is lead partner van het project "Arbeidsmarkt Noord". Het project wordt gemaakt met EU-middelen uit het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland.