Aanmelding geopend! Gratis cursusaanbod als reactie op toenemende onderwijsbehoefte

Bij de Eems Dollard Regio worden geïnteresseerden geschoold die Nederlands willen geven op basisscholen in de grensregio

Bad Nieuweschans – Het onderwijzen van vreemde talen op basisscholen wordt in toenemende mate ondersteund. “In onze regio is het daarbij zeker van bijzonder belang om de taal van de buren te leren. Daarom ondersteunt ons project het leren van Duits op Nederlandse basisscholen. Aan de andere kant van de grens gebeurt hetzelfde met betrekking tot het leren van de Nederlandse taal op Duitse basisscholen”, zo licht de Duitse Lea Timmer van de Eems Dollard Regio (EDR) toe. Timmer is, samen met haar Nederlandse collega Peter Geerdink, verantwoordelijk voor het project “Vroege Buurtaal!”. Talrijke basisscholen uit de grensregio nemen deel aan dit project. “Wij zijn zeer blij met de grote interesse voor dit onderwerp. Deze interesse zorgt er onder andere voor dat er intussen een grotere vraag is naar personen die ook Nederlands kunnen onderwijzen”, aldus Timmer. 

Om die reden wordt in het kader van het project “Vroege Buurtaal!” vanaf 3 juli gratis scholing aangeboden aan mensen die interesse hebben in het geven van Nederlands op een school in de grensregio of die dat binnen een project willen doen. De scholing vindt plaats op het kantoor van de Eems Dollard Regio. “Didactische voorkennis is voor deelname niet nodig, (voor)kennis van de Nederlandse taal wel”, zo licht Lea Timmer het aanbod toe.

“Tijdens vijf scholingsavonden leren wij de deelnemers zowel theoretische als praktische vaardigheden aan, waarmee zij kinderen op speelse wijze de Nederlandse taal en cultuur kunnen bijbrengen.” Er geldt geen minimum of maximumleeftijd voor deelname aan de “Buurtaalscholing”. Aanmelden is mogelijk tot en met 26 juni 2018.

U kunt zich aanmelden via edr@edr.eu of telefonisch via +31 (0)597-521818.

 

 

Het project “Vroege Buurtaal!” is onderdeel van het koepelproject “Arbeidsmarkt Noord” dat als doel heeft om een grenzeloze onderwijs- en arbeidsmarkt tussen Nederland en Duitsland te realiseren. “Het overbrengen van de taal en cultuur van het buurland is een belangrijke stap in het bereiken van dat doel”, aldus Ilona Heijen, projectmanager van “Arbeidsmarkt Noord”. 


Download
Flyer met info over scholingsaanbod (Buurtaalscholing) downloaden!
Flyer buurtaalscholing.pdf
Adobe Acrobat document 7.4 MB

Peter Geerdink en Lea Timmer
Peter Geerdink en Lea Timmer