Voor de klas met “Vroege Buurtaal!”

BAD NIEUWESCHANS – Een groep van 16 deelnemers verzamelde zich gisteren bij het kantoor van de Eems Dollard Regio (EDR) voor de eerste bijeenkomst in de cursusreeks “Vroege Buurtaal!”. De cursus is specifiek gericht op mensen die Nederlands willen aanbieden op Duitse Grundschulen en Duits op Nederlandse basisscholen en is gratis.

Tijdens de zomerperiode krijgen de deelnemers in vijf bijeenkomsten tips en handvatten om, zelfstandig scholen in de grensregio te ondersteunen op het gebied van didactiek, pedagogiek en materiaalkeuze.

 

Inmiddels is de eerste bijeenkomst geweest.  Organisatoren Lea Timmer en Peter Geerdink (gezamenlijk Duits-Nederlands projectmanagement van “Vroege Buurtaal!”) zijn enthousiast over de opkomst maar vooral betrokkenheid van de groep. “Voorafgaand aan de cursus hebben wij veel telefoontjes en mail ontvangen over de cursus. Uiteindelijk zitten wij dan ook met een zeer enthousiaste groep die zich actief willen inzetten in de grensregio op het vlak van buurtaalonderwijs.”, aldus Timmer. “En dat enthousiasme proberen wij zoveel mogelijk te ondersteunen, door middel van inspirerende bijeenkomsten.”, zo vult haar collega Geerdink haar aan.

 

* Het project “Vroege Buurtaal!” is onderdeel van het Koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt mogelijk gemaakt in het kader van het INTERREG V A programma Deutschland-Nederland met middelen vanuit het EFRO alsmede cofinanciering vanuit het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.