“Zorgen voor.., zorgen dat…” samengevat in 5 minuten

Tijdens het symposium “Grensoverschrijdende gezondheidszorg” lichtte Maud Diemer van CMO STAMM het project “Zorgen voor…, zorgen dat…” toe.

Onderwijsinstellingen, netwerken en werkgevers in de ouderen- en gezondheidszorg werken in dat kader samen om stagiaires grensoverschrijdend aan stageplaatsen te helpen en hen praktijkervaring te laten opdoen.

Talrijke scholen en zorginstellingen uit de provincies Groningen, Drenthe, Noord-Overijssel en Noord-Duitsland nemen deel aan dit project.

 


Het project is onderdeel van het koepelproject “Arbeidsmarkt Noord”. Lead partner is de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans. Het project wordt in het kader van het INTERREG VA-programma “Deutschland-Nederland” met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteund. Cofinanciers zijn het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung evenals de provincies Groningen, Drenthe, en Fryslân.