Duitse scholieren maakten kennis met detailhandels in Winschoten

Acht scholieren van de beroepsopleiding economie aan de BBS 1 in het Duitse Leer maakten kennis met vier detailhandels in Winschoten onder begeleiding van hun docenten, vertegenwoordigers van de Gemeente Oldambt en de Landkreis Leer. Deze grensoverschrijdende kennismakingen worden georganiseerd in het kader van het INTERREG-project Arbeidsmarkt Noord en komen tot stand door een nauwe samenwerking tussen zowel de Landkreis Leer als de BBS 1 in Leer. Deze uitgebreide kennismaking met het Nederlandse bedrijfsleven is ook direct zinvol; de scholieren beginnen namelijk begin maart aan een vierweekse stage in Nederland. Voor deze stage kan gekozen worden uit een breed aanbod van bedrijven, voorbeelden daarvan zijn tuincentra, kledingwinkels maar ook gameshops. Ook was er aandacht voor de Nederlandse “winkelcultuur” bij de deelnemende bedrijven (Intratuin, Welkoop, Game Shop Winschoten en House of Sodom).

 

De scholieren waren zeer onder de indruk van de uitleg en praktische demonstraties van de bezochte bedrijven - vooral op het gebied van het digitaal bestellen van goederen en de daar bijbehorende selectie van het assortiment. Ook was er aandacht voor de Nederlandse “winkelcultuur”, waarbij gezelligheid een grote rol speelt. Voor deze ervaring werden de bedrijven dan ook hartelijk bedankt door de organisatie. 

 

Het project is onderdeel van het koepelproject “Arbeidsmarkt Noord”. Lead partner van het project is de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans. Het project wordt mogelijk gemaakt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Co-financiers van het project zijn het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung en de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.