Verpleegkundige spreekt in deze video over zijn ervaringen met de studenten en de daaraan gekoppelde grensoverschrijdende samenwerking.

 Vanaf 2016 zijn studenten verpleegkunde regelmatig actief bij Gut Sannum in Großenkneten in het kader van het grensoverschrijdende project “Sorgen für, sorgen dass…”. Bij deze klinische zorginstelling verzamelen de studenten ervaringen uit de dagelijkse zorgpraktijk. Verpleegkundige Tobias Koch spreekt in deze video over zijn ervaringen met de studenten en de daaraan gekoppelde grensoverschrijdende samenwerking. 

 

Het project “Sorgen für, sorgen dass…” is onderdeel van het koepelproject “Arbeidsmarkt Noord”. Lead partner van het project is de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans. Het project wordt mogelijk gemaakt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Co-financiers van het project zijn het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung en de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.