Mbo-studenten verkennen hun kans over de grens

v.l.n.r.: Jeannine Boomker (adviseur GIP EDR), Mike Ponit (student IBS) en Jaap de Boer (docent Duits ROC Noorderpoort) kijken terug op een geslaagd evenement.
v.l.n.r.: Jeannine Boomker (adviseur GIP EDR), Mike Ponit (student IBS) en Jaap de Boer (docent Duits ROC Noorderpoort) kijken terug op een geslaagd evenement.

Groningen - Op 26 maart jl. was GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) te gast bij de opleiding International Business Studies (IBS) van ROC Noorderpoort in Groningen. Daar stond de tweede editie van het evenement Suit Up! in het teken van (internationaal) ondernemerschap. Het evenement had als doel de samenwerking tussen lokale organisaties en bedrijven en ROC Noorderpoort op een positieve manier onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd de eerstejaars studenten te inspireren om meer uit hun opleiding en zichzelf te halen.

Suit up! viel dit jaar samen met de landelijke ‘Dag van de Duitse taal’ en had daarom een Duits tintje. Jeannine Boomker, adviseur van GIP EDR, gaf een workshop over wat GIP EDR kan betekenen voor onder andere studenten, werknemers en werkgevers in de grensregio en ze verkende met de jongeren hun kansen in het buurland. Boomker lichtte ook toe wat voor hen de meerwaarde van kennis van de Duitse taal is. “Voor een goede grensoverschrijdende samenwerking is het spreken en begrijpen van elkaars taal en cultuur erg belangrijk. De ‘Dag van de Duitse taal’ is een uitgelezen kans om jongeren bewust te maken van de kansen die ze met Duits hebben op de onderwijs- en arbeidsmarkt in onze grensregio”, aldus Jeannine Boomker.