Werkgroep onder de indruk van mogelijkheden Campus Winschoten

De werkgroep van het INTERREG-project “Arbeidsmarkt Noord” was onlangs te gast bij de Campus Winschoten. De campus is een gezamenlijke onderwijsinstelling van het Dollard College, Noorderpoort en Terra waar scholieren praktijkervaring kunnen opdoen. De werkgroepleden waren zeer onder de indruk van de vele mogelijkheden die de campus aan de scholieren biedt. Zo is er, onder andere, een autowerkplaats waar reparaties geoefend kunnen worden en ook een eigen simulatieziekenhuis waar studenten verpleegkunde worden voorbereid op hun carrière in de praktijk. “Daarnaast biedt de Campus Winschoten veel aanknopingspunten om samen te werken met studenten en onderwijspartners uit Duitsland”, aldus Michiel Malewicz, de projectmanager van Arbeidsmarkt Noord.

 

Inmiddels is de nieuwe projectfase binnen Arbeidsmarkt Noord van start gegaan. DIGI+ is één van de nieuwe bouwstenen binnen het project. Het doel van DIGI+ is om een tweetalige digitale leermethode te ontwikkelen voor natuurwetenschappelijke vakken en geschiedenis in het Duits en Nederlands.

 

Het project “Arbeidsmarkt Noord” wordt ondersteund in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Cofinanciers van het project zijn het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsook de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.