Mbo-studenten krijgen stagevoorlichting over de grens

Onlangs waren IT-studenten van het Noorderpoort uit Winschoten op bezoek bij een aantal bedrijven uit het Software-Netzwerk Leer. Met de ‘Job-Bus’ werden verschillende bedrijven in Leer en omgeving bezocht. 

 

De studenten waren te gast bij HR4You in Timmel en bij Orgadata en S&F Datentechnik in Leer. De studenten deden een indruk op van de verschillende bedrijven en ze werden voorgelicht over de mogelijkheden om een stage in Duitsland te volgen. Zowel HR4You als Orgadata en S&F Datentechnik bieden stageplaatsen voor IT-studenten aan.

De Job-Bus werd georganiseerd vanuit het project Grenzenlo(o)s Talent! Doel van dit project is om regionaal talent voor de regionale arbeidsmarkt in het gebied van de Eems Dollard Regio te behouden. Grenzenlo(o)s Talent! is onderdeel van het INTERREG-project Arbeidsmarkt Noord. Partners die betrokken zijn bij Grenzenlo(o)s Talent! zijn onder andere Afeer, Hochschule Emden-Leer, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Landkreis Leer, Rijksuniversiteit Groningen en de gemeente Oldambt. Deze grensoverschrijdende samenwerking wordt ondersteund met middelen vanuit het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland.