RUG-studenten presenteren resultaten grensoverschrijdend onderzoek

Bijna 200 studenten Economische Geografie van de Rijksuniversiteit Groningen presenteerden onlangs de resultaten van hun onderzoek naar vestigingsomstandigheden in de Nederlands-Duitse grensregio. Het grensoverschrijdende onderzoek vond plaats in het kader van het project ‘Grenzenlo(o)s Talent!’, een bouwsteen van het project ‘Arbeidsmarkt Noord’. 

De studenten bezocht afgelopen december in groepen verschillende plaatsen in het grensgebied. Aan de Nederlandse kant van de grens waren dat Emmen, Coevorden, Stadskanaal, Veendam en Winschoten; in Duitsland werden Dörpen, Haren, Leer, Meppen en Papenburg bezocht. Na deze intensieve dag ‘in het veld’ analyseerden de studenten de bezochte locaties. Elk van de twintig groepen maakte vervolgens een poster en een rapport waarin alle bevindingen zijn opgenomen. De resultaten zijn onlangs in het Duisenberg-gebouw op de Zernike Campus in Groningen gepresenteerd.