EmigratieBeurs Houten op 8 en 9 februari: GrensInfoPunt aanwezig met informatie

Op 8 en 9 februari vindt in Houten de 24e editie van de EmigratieBeurs plaats. Deze is door zijn brede opzet en persoonlijke karakter geschikt voor iedere aankomende emigrant, expat, student, werkzoekende, ondernemer, pensionado of andere landverhuizer. Ruim 200 binnen- en buitenlandse exposanten zijn te vinden op de beurs en er is een uitgebreid programma met presentaties. 

Ook het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio is aanwezig met informatie voor mensen die naar Duitsland willen emigreren. Want steeds meer Nederlanders kijken bij hun zoektocht naar een huis ook over de grens. Waar moet je op letten bij een emigratie naar Duitsland? Hoe zit het met de zorgverzekering en het pensioen? Hoe vind je in Duitsland een baan? En wat zijn de belangrijkste culturele verschillen? Dat zijn vragen waarop de vijf GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens een antwoord hebben. Zij staan voor je klaar met gratis, onafhankelijk advies op maat over wonen en werken in Duitsland. De GrensInfoPunten organiseren regelmatig grote, openbare spreekuren waar alle relevante instanties aanwezig zijn. Je kunt ook een afspraak voor een persoonlijk gesprek maken.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de Emigratiebeurs.