Interactieve workshop: Haal het meeste uit het ‘Grensdataportaal’!

Feiten en cijfers over de situatie in de grensregio zijn onmisbaar voor succesvol internationaal beleid. Vanaf nu kunt u daarvoor gebruikmaken van een nieuw internetportaal met data uit de hele grensregio!

Tijdens de ‘workshop Grensdataportaal’ leert u dit portaal te gebruiken. U ervaart welke statistische gegevens u op het portaal kunt vinden, hoe u deze data uit het systeem haalt en hoe u de data kunt inzetten.

 

U kunt zich hieronder aanmelden voor de gratis workshop.

Het voorlopige programma is als volgt (definitieve programma volgt uiterlijk begin maart):

  • Interactieve demonstratie gebruik Grensdataportaal door Johan van der Valk, Julia Schmitt-Schulte en Myrte ter Horst van CBS/Portaal Grensdata. Neemt u uw laptop (of smartphone) mee?
  • Presentatie Edwin van de Wiel van Kennispunt Twente: ‘Mogelijkheden om aan de hand van data trends zichtbaar te maken.
  • Interactieve inputronde: Welke gegevens en thema’s kunnen volgens u toegevoegd worden aan het Grensdataportaal?

Iedereen die behoefte heeft aan een praktische toepassing van data uit het nieuwe ‘Grensdataportaal ’ is van harte welkom bij deze workshop. Technische voorkennis is niet nodig. U kunt zich hieronder aanmelden voor de gratis workshop. Vergeet u uw laptop of smartphone niet?