Interactieve workshop: Haal het meeste uit het ‘Grensdataportaal’!

Feiten en cijfers over de situatie in de grensregio zijn onmisbaar voor succesvol internationaal beleid. Vanaf nu kunt u daarvoor gebruikmaken van een nieuw internetportaal met data uit de hele grensregio!

Tijdens de ‘workshop Grensdataportaal’ leert u dit portaal te gebruiken. U ervaart welke statistische gegevens u op het portaal kunt vinden, hoe u deze data uit het systeem haalt en hoe u de data kunt inzetten.

 

U kunt zich hieronder aanmelden voor de gratis workshop.

Het programma van de workshop is als volgt:

  • 9.30 – 10.00 uur: Ontvangst en welkom
  • 10.00 – 10.05 uur: Opening door gedeputeerde Cees Bijl
  • 10.05 – 11.00 uur: Interactieve demonstratie door Johan van der Valk, Julia Schmitt-Schulte en Myrte Ter Hort van het Centraal Bureau voor de Statistiek/Portaal Grensdata. Neemt u uw eigen laptop mee? Eventueel kunt u ook met uw smartphone meedoen.
  • 11.00 – 11.15 uur: Pauze
  • 11.15 – 11.30 uur: Presentatie door dhr. Van de Wiel van Kennispunt Twente: ‘Mogelijkheden om data uit het portal te gebruiken voor het in beeld brengen van trends’.
  • 11.30 – 12.00 uur: Interactieve inputronde: welke gegevens en thema’s ziet u graag toegevoegd worden aan het Grensdataportaal?
  • 12.00 – 13.30 uur: Netwerklunch

Iedereen die behoefte heeft aan een praktische toepassing van data uit het nieuwe ‘Grensdataportaal ’ is van harte welkom bij deze workshop. Technische voorkennis is niet nodig. U kunt zich hieronder aanmelden voor de gratis workshop. Vergeet u uw laptop of smartphone niet?