GIP EDR staat ook tijdens de coronacrisis voor u klaar

GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) heeft de afgelopen weken veel vragen van grensarbeiders en ondernemers in de regio ontvangen over de impact van de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen op hun situatie. Ook tijdens deze crisis staat GIP EDR uiteraard voor u klaar.

 

Heeft u een vraag? Stel die dan via het klantcontactformulier (klik hier). Onze adviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

 

De financiële gevolgen van de coronacrisis op grensarbeiders kunnen groot zijn. Werkgelegenheid kan (deels) wegvallen. Zowel de Duitse als de Nederlandse overheid hebben inmiddels noodmaatregelen en ondersteuning aangekondigd.

 

Voor werknemers en werkgevers wordt er in Nederland veel geregeld via de ‘Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud’ (NOV). In Duitsland kan men aanspraak maken op ‘Kurzarbeit’ via de Agentur für Arbeit. Voor ondernemers is er op dit moment nog weinig duidelijkheid.

Omdat het nieuws en de maatregelen elkaar snel opvolgen, kan het zijn dat uw situatie snel weer verandert. De GrensInfoPunten werken daarom hard aan actuele en relevante advisering. Veel actuele informatie kunt u vinden op de algemene website van de GrensInfoPunten (klik hier). Of kijk op de website van GIP EDR (klik hier).