GrensInfoPunten vragen om concrete oplossing voor zelfstandig ondernemer in grensregio

GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) heeft de Tweede Kamer om duidelijkheid gevraagd hoe zelfstandige ondernemers in de grensregio’s financieel gesteund kunnen worden tijdens de coronacrisis. Een thema dat bij alle GrensInfoPunten veel vragen oproept. Momenteel is onduidelijk hoe ZZP’ers, die in het buurland wonen, ondersteuning kunnen krijgen.

 

Bij GIP EDR kwamen – net als bij de andere GrensInfoPunten – de afgelopen dagen veel vragen binnen van o.a. ondernemers die in Duitsland wonen en ZZP’er zijn in Nederland. Deze groep wordt momenteel ook hard getroffen door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. 

 

Waar voor werkgevers en werknemers in de grensregio verschillende regelingen bestaan, zoals de ‘Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud’ in Nederland en de arbeidsverkortingregeling (Kurzarbeit) in Duitsland, is er voor ZZP’ers nog geen duidelijkheid bij wie zij terecht kunnen voor ondersteuning. 

 

GIP EDR vraagt in een brief aan de Tweede Kamer om snel met een concrete en ruimhartige oplossing te komen voor deze doelgroep. 

 

 

De brief van het GIP EDR namens alle GrensInfoPunten aan de Tweede Kamer kunt u hieronder downloaden.

Download
200401 Maatwerkoplossing noodmaatregelen
Adobe Acrobat document 873.4 KB