Grens blijft open voor grenspendelaars

Bij het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio krijgen we de afgelopen tijd veel vragen of de grens open blijft in verband met het coronavirus. Wij scheppen voor u graag duidelijkheid: voor grenspendelaars blijft de grens gewoon open.

 

Grenspendelaars zijn mensen die dagelijks voor hun werk naar het buurland reizen. Zij zullen daarin niet beperkt worden. Ook de quarantaineregel voor Duitsers die in Nederland zijn geweest, is op grenspendelaars niet van toepassing.

 

Afgelopen week besloot het Duitse ‘coronakabinet’ dat mensen die geen ‘goede reden’ hebben om de grens over te steken, het buurland niet meer in mogen. Goederentransport, grenspendelaars en vermoedelijk ook medisch personeel zijn van deze regel uitgezonderd. De precieze regels met betrekking tot medisch personeel moeten nog worden uitgewerkt.

 

Alle informatie over het huidige grensbeleid vindt u in dit artikel van NOORD360.