Kennismaken met het buurland kan nu ook digitaal

In deze tijden van corona is het lastig om je vrij in de grensregio te bewegen. Daar heeft het INTERREG-project PraktiTrans, dat onderdeel is van Arbeidsmarkt Noord, iets op bedacht. Het project biedt nu een digitale tour aan, waarmee scholieren eenvoudig een blik over de grens kunnen werpen.

PraktiTrans brengt scholieren, werkzoekenden, bedrijven en overheidsinstanties samen om informatie uit te wisselen en om raakvlakken te ontwikkelen. Normaal gesproken doen ze dat onder meer met ‘job-bussen’, waarmee scholieren en werkzoekenden op bezoek gaan bij een bedrijf of organisatie in het buurland. Door de coronacrisis is dat nu tijdelijk niet mogelijk. Met de digitale tour kunnen scholieren en werkzoekenden toch een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven en organisaties in het buurland.

 

Scholen kunnen de tour eenvoudig in het dagelijks schoolprogramma inpassen. Tijdens de tour krijgen leerlingen onder meer een digitale introductie en een presentatie over culturele overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Duitsland te zien. Ze krijgen bovendien informatie over het sollicitatieproces en de bedrijfscultuur in het buurland. Een gesprek met een medewerker van een bedrijf uit het buurland behoort ook tot het programma. In veel gevallen is zelfs een videorondleiding door een bedrijf mogelijk.

 

Aanmelden voor de digitale tour kan bij Caroline Wille (wille@emsachse.de) en Tessa Gilbert (gilbert@emsachse.de).

 

Meer informatie over de digitale tour en de aanmelding vindt u in deze pdf.

Download
Digitale Tour - flyer (1).pdf
Adobe Acrobat document 280.2 KB