Digitale Job-Bus: Volgende halte Leer

De afgelopen jaren bezochten scholieren en studenten regelmatig bedrijven aan de andere kant van de grens om daar kennis op te doen. Voor bedrijven was dit een mooie mogelijkheid om eventuele toekomstige medewerkers te leren kennen. Helaas maakt de coronacrisis dit soort fysieke bezoeken, op dit moment, onmogelijk. PraktiTrans, een bouwsteen van het INTERREG-project “Arbeidsmarkt Noord” van de Eems Dollard Regio (EDR), heeft daar een oplossing voor bedacht.

Het project biedt nu een digitale tour aan waarmee scholieren kennis kunnen maken met de andere kant van de grens. PraktiTrans brengt studenten, werkzoekenden, bedrijven en instanties samen om informatie uit te wisselen en gezamenlijke aanknopingspunten te ontdekken. In tijden zonder corona is dit meermaals succesvol gebleken met de inzet van de zogeheten “Job-Bussen”.

"Deze zijn nu vervangen door een digitaal alternatief. De digitale tour biedt de mogelijkheid voor studenten om op laagdrempelige wijze kennis te maken met het buurland. Wij bieden basiskennis met betrekking tot de cultuur van het buurland en maken een eenvoudige inkijk in hun bedrijfswereld mogelijk, waarbij het aanbod afgestemd wordt op het onderwijsniveau. Virtueel betreden wij, gezamenlijk met de scholieren/studenten, verschillende bedrijven. Ook een Skype-gesprek met een ondernemer, of een video-rondleiding door het bedrijf, behoren tot de mogelijkheden.”, aldus de toelichting van Caroline Wille van PraktiTrans. Een actueel voorbeeld is het bezoek van een groep scholieren van het Noorderpoort College aan Werbeagentur André Wilms und EMT in Leer. Naast een presentatie werd er een virtuele rondleiding gegeven door het bedrijf en hielden de scholieren een interview met André Wilms en Thomas Pleiter die beide ondernemer zijn (zie video).

Heeft u interesse om deel te nemen met uw scholieren/studenten? Daarvoor hebben wij het volgende nodig:

- Gewenste datum

- Uw adres

- Aantal deelnemende scholieren/studenten

- Aantal deelnemende leerkrachten/docenten

- Beroepsoriëntatie / jaar of gemiddelde leeftijd deelnemers

- Wensen voor een specifieke branche / bedrijfsrichting

Contactpersonen PraktiTrans:

Caroline Wille

Deutsch-niederländischer Arbeitsmarkt / Duits-Nederlandse arbeidsmarkt

wille@emsachse.de

Tel.: +49 (0) 4961 940998-41

Tessa Gilbert

Deutsch-niederländischer Arbeitsmarkt / Duits-Nederlandse arbeidsmarkt

gilbert@emsachse.de

Tel.: +49 (0) 4961 940998-17

Jobbus (lange versie)

Jobbus (korte versie)