26 mei: Lancering nieuw digitaal Duits-Nederlands leerplatform ‘Digi+’. Kom jij ook?

Op woensdag 26 mei is de lancering van het nieuwe digitale Duits-Nederlandse leerplatform ‘Digi+’. De lancering vindt plaats tijdens een gratis online bijeenkomst die om 15.00 uur begint. Iedereen is daarbij van harte welkom! 

 

Digi+ is een Duits-Nederlandse digitale leeromgeving die grensoverschrijdend kan worden gebruikt door basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 in Nederland en leerlingen van Klasse 3 en 4 in Duitsland. Het lesboekvervangende platform laat leerlingen kennismaken met de thema’s Natuur en Geschiedenis. Tegelijk komen leerlingen in aanraking met de buurtaal en de buurcultuur. Leerlingen leren daarbij nieuwe woorden, zinnen en uitdrukkingen in de buurtaal. Al het materiaal is te lezen én te beluisteren. Digi+ is het eindproduct van de gelijknamige bouwsteen van ons INTERREG-project Arbeidsmarkt Noord.

 

Interactieve opdrachten en filmpjes

De filmpjes die op het leerplatform te zien zijn, kunnen in beide talen en met ondertiteling worden bekeken. De Nederlandse Lieke en de Duitse Max, twee virtuele figuren, begeleiden leerlingen tijdens het werken aan interactieve opdrachten zoals woordzoekers, memoryspelletjes en experimenten. Daarnaast vertellen ze leuke weetjes over de buurtaal en -cultuur.

 

Digi+ is tijdens een pilotfase al uitgebreid getest door zowel leerlingen als leerkrachten. Volgens de leerkrachten werken leerlingen heel zelfstandig met Digi+ en gaan leerlingen op een enthousiaste manier met de opdrachten aan de slag. ‘De snelle leerlingen zijn vaak zo gemotiveerd dat ze gewoon niet willen stoppen voordat ze een score van 100% hebben behaald op de opdracht’, luidt het commentaar van een Duitse leerkracht. Leerlingen vinden het bovendien leuk dat ze woordjes uit een andere taal leren en veel over diverse thema’s te weten komen.

 

Aanmelden

Ben jij benieuwd geworden? Meld je dan hier aan voor de lancering van Digi+ op woensdag 26 mei van 15.00 tot 16.00 uur. Na aanmelding ontvang je voor 25 mei de Microsoft Teams-link voor het evenement.

 

Hieronder vind je het programma van de lancering. Meer informatie over Digi+ vind je op deze website. Wil je Digi+ gaan gebruiken? Stuur dan hier een bericht via het contactformulier.

 

14.45 – 15.00 uur: Inloop

15.00 – 15.05 uur: Welkom

15.05 – 15.20 uur: Introductie Digi+

15.20 – 15.45 uur: Demonstratie Digi+

15.45 – 16.00 uur: Afsluiting & vragenronde

 

Digi+ is ontwikkeld door een grensoverschrijdende samenwerking tussen NHL Stenden Hogeschool en de Universität Münster en is één van de projectbouwstenen van het INTERREG-project Arbeidsmarkt Noord van de Eems Dollard Regio.