Grenzeloos werken: GIP-adviseurs adviseren Duitse studenten over Nederlandse arbeidsmarkt

Studenten van de Hochschule Osnabrück (Campus Lingen) verkenden onlangs met adviseurs van GrensInfoPunt Eems Dollard Regio (GIP EDR) de mogelijkheden van de Nederlandse arbeidsmarkt. GIP EDR-adviseurs Kerstin van Hoorn en Jeannine Boomker lieten samen met EURES-adviseur Kathrin Zandman van de Agentur für Arbeit Nordhorn tijdens een online presentatie zien welke zaken komen kijken bij een stap over de grens.

 

Naast algemene informatie over het buurland kregen de studenten informatie over praktische zaken die komen kijken bij een baan in het buurland. Daarnaast werd duidelijk gemaakt op welke manier GIP EDR en de Agentur für Arbeit hen bij een eventuele stap over de grens kan ondersteunen. 

 

Wil jij de mogelijkheden van werken, stage lopen of studeren in het buurland verkennen? Kijk dan eens op de website van GIP EDR of neem hier contact op met een van onze adviseurs.

De dienstverlening van GIP EDR wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de provincies Groningen en Drenthe, de Arbeidsmarktregio Drenthe, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Duitse deelstaat Niedersachsen, de Landkreisen Emsland en Leer en de Agentur für Arbeit Nordhorn.