Grenspraktijk: UMCG – Grensoverschrijdend werken aan grensoverstijgende zorg

Arbeidsmarkt Noord organiseert regelmatig “kijkjes in de keuken” bij organisaties die een band hebben met Duits-Nederlandse samenwerking in de Eems Dollard Regio. De afgelopen editie vond plaats bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

 


Groningen – “Grenspraktijken” is een serie bijeenkomsten, georganiseerd door Arbeidsmarkt Noord, die gericht zijn op het geven van een “kijkje in de grensoverschrijdende Nederlands-Duitse praktijk” van organisaties in de grensregio. 30 deelnemers waren donderdag 8 maart te gast bij de laatste editie in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

 

Tijdens deze Grenspraktijk werden de deelnemers ontvangen door Simona Fossa-Margutti (UMCG-staf en werkzaam als liaison officer voor de samenwerking tussen Nederland-Duitsland) en vertelden Michiel Kahmann (directeur P&O), prof. dr. Alex W. Friedrich (Afdelingshoofd Microbiologie en Infectie Preventie (MMBI), UMCG), dr. Corinna Glasner (Scientific Project Manager MMBI, UMCG) en dr. Ieneke van der Gun (Scientific Project Coordinator) over wat het UMCG betekent op het gebied van grensoverstijgende zorg (in de vorm van INTERREG-projecten) en welke rol zij spelen als internationale werkgever.

 

Na afloop van de presentaties was er de gelegenheid om kennis en contacten uit te wissel en kregen de deelnemers afsluitend een rondleiding door het gebouw.

 

De onderstaande slides geven een indruk van de grensoverschrijdende activiteiten van het UMCG en de Grenspraktijk.

 

Impressie