Grensoverschrijdend op pad met de Job-Bus

grensoverschrijdend-op-pad-met-de-job-bus
Foto: Wachstumsregion Ems-Achse

Nordhorn - Scholieren transport en logistiek van het Alfa-college in Hoogeveen kregen deze week een bijzonder kijkje in de keuken van een Duits transportbedrijf: Bentheimer Eisenbahn AG in Nordhorn. Baanmogelijkheden in het buurland voor de scholieren na hun studie werden daarbij uitvoerig besproken. 

 

 

 

 


Eén van de letterlijke hoogtepunten was tijdens de rondleiding door het magazijn. De moedigste studenten konden ruim zeven meter hoogte opgetild worden met een vorkheftruck om zo een goede indruk te krijgen van de grootte van het bedrijf. De studenten kregen voorafgaand aan hun bezoek een workshop van PraktiTrans waarbij praktische informatie werd gegeven over het zakenleven in Duitsland.  

 

* Het project PraktiTrans is onderdeel van het koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.