Studenten Winschoten over de grens

groepsfoto-studenten-winschoten

Winschoten – Vanaf 12 februari beginnen 10 Nederlandse IT-studenten van de Campus Winschoten van het Noorderpoort aan hun verplichte stage in Duitsland.

 

De bedrijven Orgadata AG en HR4You zijn twee van de bedrijven waar de scholieren terecht kunnen voor deze grensoverschrijdende stage. Een nieuw “bedrijf” waar de studenten terecht kunnen is de IT-afdeling van de Landkreis Leer. Zij stellen een voltijdsstageplaats ter beschikking.

 

 


De stages duren om en nabij 22 weken. Op het programma staat, onder andere, een gecertificeerde Duitse taalcursus met examen. Johann Willms (Koepelproject Arbeidsmarkt Noord) en Thomas Dreesmann (Kompetenzzentrum IT Achse Ems) zijn initiatoren van dit traject. De focus daarvan is het winnen van vakkrachten op het gebied van IT. 8 februari was de onofficiële start voor de scholieren waarbij zij van de Landkreis Leer een “starterstas” met allerlei praktische cadeaus ontvingen, waaronder een powerbank.

 

Werkgeversadvisering 2.0 is een bouwsteen van Koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio mogelijk gemaakt in het kader van het INTERREG V A-programma “Deutschland-Nederland”.