BiNet

De Landkreis Leer heeft samen met de gemeente Oldambt en de VHS in Leer een project gerealiseerd: BiNet. BiNet stond voor het Duits-Nederlands Opleidingsnetwerk en diende de vervolgopleidingen in de grensregio te analyseren. Tussen Nederland en Duitsland is namelijk veel grensoverschrijdend verkeer. Wij gebruiken graag de voordelen die het buurland biedt, zoals goedkope bloemen, vuurwerk, wellness of bijzondere levensmiddelen die niet in het eigen land verkrijgbaar zijn. Maar op een aantal gebieden zijn nog barrières, bijvoorbeeld bij (vervolg)opleidingen.

 

Voor personen, die in het buurland willen werken of verder willen leren, is het vooral interessant of het beroepsdiploma in het buurland geldig is. Misschien is er een vervolgopleiding nodig en wil men weten waar je die het beste kunt doen. Is er een vervolgopleiding in het buurland, die er aan deze kant van de grens niet is? Kom je verder met het behalen van deze opleiding in eigen land? Eenduidige antwoorden zijn er vaak niet. Met het project BiNet is er meer duidelijkheid op dit gebied gekomen.


Looptijd

BiNet is op 15 december 2015 gestart en heeft tot juli 2016 gelopen.

Samenwerkingsverband

Het project "BiNet" werd mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking en inzet van meerdere projectpartners die ook in andere projecten met elkaar resultaat boeken. Los van Arbeidsmarkt Noord en de Landkreis Leer als lead partner zijn dit:

  • Gemeente Oldambt
  • VHS Leer e.V.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over "BiNet"? Neem dan contact op met Michiel Malewicz van Arbeidsmarkt Noord of met de lead partner Landkreis Leer.

 

Het project BiNetis onderdeel van Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken, de Niedersächsische Staatskanzlei alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.