Grenspraktijken

Kansen en ervaringen in de grensstreek ontdekken? Met "Grenspraktijken" maken wij de mogelijkheden zichtbaar én tastbaar. Naast dat er veel gesproken wordt over kansen, samenwerking en mogelijkheden op onderwijs- en arbeidsgebied is het belangrijk om deze ook in de praktijk te zien. 


"Kansen en ervaringen in de grensstreek ontdekken"

Wij nemen u daarom graag mee naar bedrijven, instellingen en locaties in de grensstreek om te leren, ontdekken en informatie uit te wisselen. Wie u spreekt? Grensarbeiders, werkgevers met vacatures en bedrijven met Nederlandse en Duitse stagiaires, om er een paar te noemen. Waar lopen zij in de grensoverschrijdende regio tegenaan, hoe pakken ze problematiek aan door samen te werken en, bovenal, welke uitdagingen zijn overwonnen.

Kansen en ervaringen in de grensstreek ontdekken

Op locatie krijgen we een rondleiding van het bedrijf/instelling gevolgd door een meeting, met mensen uit de praktijk, waarbij interactie centraal staat. Na afloop van de meeting gaan we in op de mogelijkheden en kansen bij onze gastheer en welke uitdagingen zij u te bieden hebben in de grensregio.

 

Wilt u zelf de praktijk ervaren in de grensregio? Of wilt u zelf laten zien hoe u omgaat met kansen in de grensstreek? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Actueel over Grenspraktijken

Grenspraktijk: UMCG – Grensoverschrijdend werken aan grensoverstijgende zorg

Arbeidsmarkt Noord organiseert regelmatig “kijkjes in de keuken” bij organisaties die een band hebben met Duits-Nederlandse samenwerking in de Eems Dollard Regio. De afgelopen editie vond plaats bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

 

meer lezen

Uitnodiging: Grenspraktijk: UMCG

grenspraktijk-umcg

Hierbij nodigen wij u graag uit om 8 maart aanstaande deel te nemen aan onze “grenspraktijk”. Dit keer zijn wij te gast bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

 

 

Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever in Noord Nederland. Als u op "meer lezen" klikt vindt u meer informatie, het programma en kunt u zich voor deze Grenspraktijk aanmelden.

 

meer lezen

Uitnodiging "Grenspraktijken": Schloss Dankern

Het netwerk van het Koepelproject Arbeidsmarkt Noord nodigt u graag uit voor de 4e editie van “Grenspraktijken”. Deze vindt plaats bij Schloss Dankern, op dinsdag 26 september a.s. van 09:30 tot ongeveer 12:00, in Haren/Ems. Lees verder voor meer informatie.

meer lezen