"Vrijwillig de grens over"

Ina Marleen Vermue - projectmanagement "Vrijwillig de grens over"
Ina Marleen Vermue - projectmanagement "Vrijwillig de grens over"

Op 04-11-2017  vindt een vrijwilligersbeurs plaats in Leer/Duitsland.

 

 

De Gemeente Oldambt en de Landkreis Leer willen meer doen voor vrijwilligers. Op 4 november wordt daarom in Leer (D) een grote beurs voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties georganiseerd. Onder het mom “wij doen het vrijwillig” kunnen Nederlandse en Duitse verenigingen en organisaties met mensen in contact komen, die vrijwilligerswerk doen.

 


In de zomer van 2018 vindt deze beurs ook plaats in Winschoten (NL).

 

“Wie dingen aanpakt heeft ondersteuning nodig”, aldus Matthias Groote van de Landrat Landkreis Leer en Pieter Smit, burgemeester van de gemeente Oldambt.

 

Die steun zal de overheid geven. Ruimtes en uitrusting worden gratis ter beschikking gesteld voor de bezoekers. Het programma zal niet alleen met Duitse en Nederlandse culinaire specialiteiten gevuld worden maar opent ook de blik over de grens met betrekking tot het thema vrijwilligerswerk.

 

Het zwaartepunt van de beurs ligt op het vrijwilligerswerk wat met, en door, jonge mensen wordt verricht. Interessante Duitse en Nederlandse projecten uit de regio zijn aanwezig.

 

Alle Duitse en Nederlandse verenigingen, initiatieven en projecten, die vrijwilligerswerk doen, zijn uitgenodigd.

 

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Oldambt en de Stabstelle Ehrenamt van de Freiwilligenagentur van de Landkreis Leer. Het project ”Vrijwillig over de grens” wordt in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland uitgevoerd en financieel ondersteund.

 

Per 1 augustus is Ina Marleen Vermue verantwoordelijk voor het project. Zij is van zowel Nederlandse als Duitse afkomst, spreekt beide talen en kent beide landen ook goed.

 

Gegadigden om zich te presenteren op de beurs van 4 november in Leer zijn welkom om contact op te nemen met:

 

Ina Marleen Vermue

 

Tel: +49 (0)491 – 926 40 42

 

E-mail: inamarleen.vermue@lkleer.de