Eerste 'Grenspraktijken' bij Lebenshilfe Leer

Grenspraktijken  Kansen en ervaringen in de grensstreek ontdekken.  Arbeidsmarkt Noord nodigt u van harte uit om de kansen in de praktijk te ervaren. Er wordt veel over kansen, samenwerking en mogelijkheden gesproken en die zijn er ook. Met “Grenspraktijk
Grenspraktijken Arbeidsmarkt Noord

Er wordt veel over kansen, samenwerking en mogelijkheden in de grensstreek gesproken en die zijn er ook. Met “Grenspraktijken maken we vanuit het Koepelproject Arbeidsmarkt Noord die mogelijkheden zichtbaar en gaan we naar bedrijven die in de praktijk te maken hebben met grensarbeiders, studenten en ondernemen in het grensgebied.

 

Tijdens de eerste Grenspraktijken zijn we bij Lebenshilfe in Leer te gast. Een prachtig bedrijf en een “sociale instelling die mensen met een handicap op hun levensweg begeleidt, ondersteunt en stimuleert om daarmee een wezenlijke bijdrage aan het bedrijfsleven te leveren”.

 

Lebenshilfe Leer ontvangt ons hartelijk en legt uit hoe ze werken, wat ze doen en voor wie. Er werken ruim 300 medewerkers (waaronder enkele grensarbeiders) en ze bieden aan 860 mensen met een beperking een werkplek in verschillende werkplaatsen waaronder een naaiatelier, een metaalwerkplaats, groenvoorziening en houtwerkplaats. Leuk detail is dat de houtwerkplaats de wegwijzer voor GrensInfoPunt EDR gemaakt en geplaatst heeft. Tijdens de rondleiding zien we welke mooie producten gemaakt worden. De keuken en huishouding zorgt wekelijks voor ruim 15.000 verse maaltijden voor verschillende bedrijven, scholen en particulieren in de regio.

 

Er werken ondermeer Nederlandse grensarbeiders en Lebenshilfe Leer zoekt meer (Nederlandse) werknemers. Het bedrijf besteedt steeds meer aandacht aan het werken in de grensstreek. Zo is er bijvoorbeeld een Nederlandse  folder uitgewerkt en een informatiefilm voor Nederlandse studenten gemaakt. Mocht je interesse hebben bij Lebenshilfe Leer te werken, neem dan contact met ze op.

 

De volgende 'Grenspraktijken' vindt na de zomer plaats. Informatie en programma volgt.