Baankansen voor stille reserve door “New Jobportunities” in Eems Dollard Regio

new-jobportunities-van-start-eems-dollard-regio
Foto: VHS Meppen

Per januari is het project “New Jobportunities” in de Eems Dollard Regio van start gegaan. Vrouwen die weer actief op de arbeidsmarkt willen zijn worden door het project gratis begeleid en ondersteund bij de zoektocht naar (betaald) werk. Hier leest u meer.

 


 

 


Bad Nieuweschans – 20 Duitse en Nederlandse vrouwen zitten gezamenlijk aan een ontbijt bij de startbijeenkomst van “New Jobportunities”, een Europees gesubsidieerd project in de Eems Dollard Regio. Zij krijgen voorlichting over het programma dat hen te wachten staat: Duits-Nederlandse taalcursussen, sollicitatietrainingen en scholing op het gebied van ICT-vaardigheden zijn enkele onderdelen die de revue passeren. Het doel is om dit jaar 80 vrouwen in kleine groepen te begeleiden.

 

De aanwezige vrouwen zijn een greep uit de zogenaamde “stille reserve”: inwoners van de grensregio die graag weer aan het werk willen, maar niet bekend zijn bij coördinerende werkzoekende organisaties of gemeentelijke instanties. Zij hebben in principe geen recht op een uitkering of aanvullende scholing en begeleiding in de zoektocht naar (betaald) werk.

 

Volgens Maud Diemer van CMO STAMM biedt “New Jobportunities” de tools die vrouwen nodig hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te verzilveren. “Deze vrouwen zijn onderdeel van een groep die weer aan het werk wil maar daarbij wel begeleiding kan gebruiken. Met dit project bieden wij persoonlijke en concrete ondersteuning en scholing bij de zoektocht naar betaald werk waarmee wij de stille reserve in de grensregio activeren.”

 

Vrouwen die belangstelling hebben om mee te doen met het project kunnen contact opnemen met Maud Diemer van CMO STAMM via 06 460 782 22 of mailen naar m.diemer@cmostamm.nl.