Sorgen für, Sorgen dass

De focus van het project "Sorgen für, Sorgen dass" ligt op de samenwerking tussen opleidingen, stage- en werkzoekenden op het gebied van zorgverlening. Diverse scholen en zorginstellingen zijn hierbij betrokken in Noord-Duitsland, Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel.


De samenwerkende partijen zetten in op, onder andere, het begeleiden van studenten, het ontwikkelen van een introductieprogramma en het instellen van grensoverschrijdende stagebemiddelingspunten voor het matchen van vraag- en aanbod. Een belangrijke meerwaarde van het project is het opzetten van keuzemodulen en opleidingsmogelijkheden aan beide kanten van de grens.

"Samenwerking tussen opleidingen en stage/werkzoekenden in zorg"

Sorgen für, Sorgen dass richt zich voornamelijk op de praktijk van grensoverschrijdende zorg en technologie. Zo laat zij studenten bijvoorbeeld kennismaken met bedrijven, zoals te zien in de onderstaande video.

Samenwerkingspartners

Het project "Sorgen für, sorgen dass" wordt mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking en inzet van meerdere projectpartners die ook in andere projecten met elkaar resultaat boeken. Los van Arbeidsmarkt Noord en de Provincie Drenthe als lead partner zijn dit, onder andere:

Reikwijdte project Sorgen für, Sorgen dass
Reikwijdte project Sorgen für, Sorgen dass
  • AWO Bezirksverband Weser-Ems
  • CMOSTAMM
  • Bezirksverband Oldenburg
  • Hochschule Osnabrück
  • IBJ
  • Klinikum Leer
  • Krankenhaus Weener
  • NetwerkZon
  • Provincie Groningen
  • UMCG Groningen

 

Klik op de kaart om hem te vergroten.

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over "Sorgen für, sorgen dass" of betrokken worden bij het project? Neem dan contact op met Michiel Malewicz van Arbeidsmarkt Noord of met de lead partner Provincie Drenthe.

 

Het project Sorgen für, sorgen dass is onderdeel van Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

In het nieuws: Sorgen für, sorgen dass

Noorderpoort over de grens: Nederlandse zorgstudenten voor zorgexcursie in Lingen

studenten-noorderpoort-bij-campus-lingen

Ruim 40 eerstejaars MBO-zorgstudenten van het Noorderpoort in Groningen verkenden hun (studie)mogelijkheden over de grens tijdens een bezoek aan de Hochschschule Osnabrück, Campus Lingen met workshops en presentaties.

 

meer lezen

SFSD: Duitse studenten aan de slag met zorg en technologie

Vanuit het thema "stage en onderwijs in de zorg" waren 75 Duitse en Nederlandse zorgstudenten 18 oktober te gast bij Health Hub Roden, georganiseerd door onze bouwsteen Sorgen für, sorgen dass. De Nationale Onderwijsgids heeft hierover een kort artikel gepubliceerd. Het artikel vindt u hier.