Werkgeversadvisering

Werkgevers in de grensstreek actief informeren, ondersteunen en begeleiden om vacatures en stages te vervullen. Dat is de focus van het project "Werkgeversadvisering".

 

Werkgevers kijken voor personeel en het invullen van stage plaatsen vaak alleen aan “hun”  kant van de grens. Terwijl er over de grens vaak zeer geschikte kandidaten beschikbaar zijn. Door werkgevers actief te benaderen wordt het bewustzijn bij de werkgevers om ook over de grens te kijken vergroot en tegelijkertijd ontwikkelt zich een samenwerking tussen de werkgevers en werkbemiddeling in de grensregio. Werkgevers, werknemers en studenten weten elkaar hierdoor makkelijker te vinden en zo wordt ook voorkomen dat werkgevers vanuit verschillende initiatieven apart worden benaderd. 

 

Eind 2015 is het project Werkgeversadvisering van start gegaan.


"Actief informeren, ondersteunen en begeleiden van werkgevers"

De onderstaande video schetst een kort beeld van diverse Nederlandse studenten die stage hebben gelopen in Duitsland als programmeur dankzij het project Werkgeversadvisering.

Samenwerkingspartners

Reikwijdte project Werkgeversadvisering
Reikwijdte project Werkgeversadvisering

Het project "Werkgeversadvisering" wordt mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking en inzet van meerdere projectpartners die ook in andere projecten met elkaar resultaat boeken. Los van Arbeidsmarkt Noord en de Landkreis Leer als lead partner zijn dit:

  • Arbeidsmarkt Oost-Groningen, vertegenwoordigd door de Gemeente Oldambt

Meer informatie en contact

Wilt u meer informatie over "Werkgeversadvisering" of betrokken worden bij het project? Neem dan contact op met Michiel Malewicz van Arbeidsmarkt Noord of met de lead partner Landkreis Leer.

 

Het project Werkgeversadvisering is onderdeel van Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken, de Niedersächsische Staatskanzlei alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Actueel

Wegens succes verlengd: Werkgeversadvisering 2.0

Start "Werkgeversadvisering 2.0"

Werkgevers en ondernemers in de Eems Dollard Regio actief benaderen om ondersteuning en advies te bieden, onder andere bij het aannemen van grensarbeiders en het vervullen van stageplaatsen. Daar heeft onze bouwsteen “Werkgeversadvisering” zich, de afgelopen twee jaar, met succes voor ingezet. Op basis van de behaalde resultaten in de grensregio is besloten om de activiteiten van deze bouwsteen voort te zetten onder de toepasselijke titel: “Werkgeversadvisering 2.0”.

 

 

 

 

meer lezen